“Min store passion for smykkesten og farver kommer tydeligt til udtryk i mit arbejde. Det er stenene der inspirerer mig og definerer hvordan det endelige smykke kommer til at se ud.”

Dorthe Baks smykker er en uforbeholden kærlighedserklæring til smykkestenene og de organiske strukturer. Stenenes fantastiske farver og mønstre, underbygges af et rustik, og til tider råt, udtryk, i de metaller og materialer der indkapsler dem. Dorthes univers er en leg med lys, skygger og kontraster, der på en helt særlig vis er med til at fremhæve og underbygge farvespillet i stenene. Det er specielt det upolerede og naturlige, både i overflader og former, der giver smykkerne deres helt unikke udtryk.

Fascinationen af det gamle håndværk driver mig i hverdagen. Det at kunne gøre andres ønsker til virkelighed, lave arveguld om til det nye yndlingssmykke, gør min hverdag og mit arbejde til min hobby.

Dorthe Bak

Dorthes kollektioner finder inspiration i blomster og havet, som det ses i “Blomsterknop” og “Koral” serierne, men også i biologien, med “Cells”. Specielt sidstnævnte har et helt særligt udtryk, der virkeligt formår at skille sig ud. Inspirationen kommer i høj grad også fra rejser til Indien, og det er også her fra mange af de smukke smykkesten har deres oprindelse.

Hjemmeside: guldsmeddorthebak.com

BUTIKKENS ADRESSE OG ÅBNINGSTIDER
Godthåbsvej 32A, st.tv
2000 Frederiksberg Danmark

Tirsdag – Fredag 11:00 – 17:00
Lørdag 11:00 – 15:00
Også åben efter aftale